Ajdov kruh brez orehov

2,00  z DDV

Kategorija:
5/5 - (št. mnenj: 3)

Ajdov kruh oziroma ajda prvotno izvira iz Azijske celine (Kitajske, Nepala, Indije,..) in se je postopoma razširila po vsem svetu. V Evropo je prišla v 15. stoletju skozi zahodno Azijo ali pa celo skozi Sibirijo, saj prave poti ni možno določiti. Uvrščena je bila med žita, kljub temu, da botanično ne spada med trave. Že v davnih časih je bila zelo priljubljena, saj raste zelo hitro v običajnih tleh in poleg ptičev ter divjadi nima škodljivcev – ravno zaradi tega je za ekološko pridelavo najbolj primerna.

Ajdov kruh vsebuje veliko ogljikovih hidratov, beljakovin, mineralov ter prehranskih vlaknin. Te sestavine blagodejno vplivajo na ljudi z zvišanim holesterolom, krvnim tlakom in diabetesom. Poleg omenjenega vsebuje ajda flavonoide, ki varujejo srce in ožilje, priporočajo pa jo tudi za razstrupljanje telesa. Ima zanimiv in poseben okus

Priprava ajdovega kruha zahteva določeno znanje, saj ga je potrebno pravilno pripraviti in naš ajdov kruh vedno naredimo ročno. Zunanja skorja je hrustljava in robustna, a v sami notranjosti je pa mehek in sočen, brez uporabe raznih konzervansov, barvil, ojačevalcev okusa ali emulgatorjev.

Peka domačega ajdovega kruha z orehi samo po naročilu!

Dodatne informacije

Sestavine

ajdova moka (40%), margarina, pšenična bela moka T500, sladkor, sol

Alergeni

pšenica

Shranjevanje

izdelek hranite zaprt v hladnem ali pri sobni temperaturi

Rok uporabe

porabite v 3 dneh