Rojstnodnevne torte

Dobre rojstnodnevne torte so temelj skoraj vsakega rojstnodnevnega praznovanja, brez njih preprosto nekaj manjka. Ste že morda kdaj imeli ali se udeležili omenjenega praznovanja brez torte ali vsaj kakšne podobne sladice? Večinoma verjetno ne. Rojstnodnevne torte in ostale sladice služijo kot nekakšne vrste tradicionalne jedi, katere človek sploh ne bi pomislil opustiti. Poleg vseh lepih spominov povezanih z rojstnim dnevom, je čudovito, če pusti pečat tudi slastna rojstnodnevna torta.

Pri izbiri torte je treba biti odprte glave in temeljito premisliti želje slavljenca, saj je navsezadnje najpomembnejša njegova izkušnja in njegovi občutki. Možno je, da ga bo tako zelo presenetila ravno torta in bo ostala kot utrinek še dlje časa v spominu.

rojstnodnevna torta, 3 leta, bela torta
Rojstnodnevna torta za 3. rojstni dan

Komu je namenjena rojstnodnevna torta?

Pri pripravi organiziranja praznovanja je pomembno izbrati primerno rojstnodnevno torto. Najprej pomislimo ali je namenjena za ženo, moža, sina, hčerko, učiteljico, šefa itd. To je bistveno za pravilno izbiro rojstnodnevne torte. Poleg tega ni dobro izbrati neprimerne teme. Za otroka verjetno kakšna resnejša tema ne bi ustrezala, enako pri odraslih – kič večini ne bi bil kaj dosti primeren. Kritično razmišljanje je potrebno tudi pri takšnih, na prvi pogled preprostejših stvareh. Zato je pomembno, da se upoštevajo slavljenčevi konjički, interesi, okusi in seveda tudi znani zdravstveni podatki, kot so npr. alergije.

Dober način, kako do najbolj primerne torte je izbira najljubših barv in okusov, nato se pa izbere glavna tema torte. Včasih je dobro kar neposredno vprašati za posebne želje, še posebej kadar o izbiri res niste popolnoma prepričani. Pa tudi v primeru kadar slavljenca ne poznate zelo dobro.

Na kaj še moramo pomisliti ob izbiri rojstnodnevne torte?

Rojstnodnevna torta za 70 let
Rojstnodnevna torta za 70 let

Zdaj imate določeno za koga je torta, kakšne barve bo, izbrani so okusi in sestavine ter tema je že tudi določena. Nikakor se ne sme za vse priložnosti uporabiti le en tip torte, saj se je bodo sorodniki oz. gosti sčasoma naveličali.  Ostane še okrasitev torte in izbira dodatnih sladic, kot so piškoti, minjoni ipd.

Specifična stvar, ki lahko res nadgradi torto na višjo raven, je izvirnost. V glavi je pametno imeti nekakšno sliko oz. idejo in nato to spraviti na papir, narisati skico. Ob naročilu rojstnodnevne torte je najbolje vse podrobnosti opisati slaščičarju in se z njim še posvetovati, saj ima veliko izkušenj in vam bo znal svetovati ter priti še do kakšne dodatne ideje.

Pri naročilu rojstnodnevne torte je vredno tudi pomisliti na obliko oziroma velikost! Torto boste zagotovo potrebovali doma pred prihodom gostov in do postrežbe torte bo minilo kar nekaj časa, kar pomeni da jo boste morali hraniti v hladilniku – pa je v hladilniku dovolj prostora zanjo?

Zakaj torte za rojstni dan ne nadomestimo s čim drugim?

Mogoče pride komu kdaj na misel kakšna druga poslastica in hoče spremeniti navado ter stvari malce ”začiniti”. Saj ni slaba ideja, vendar je nujno pomisliti na mnenja gostov in tistega, ki praznuje. Na začetku bi verjetno bili kar presenečeni, a potem, ko bi se ta razburljivost potuhnila, bi jo nadomestile misli o torti. Le kje je? Saj smo na rojstnem dnevu in ne na nekakšni družinski večerji, kjer se kot sladica postreže jabolčna pita, sladoled, gibanica ali pa kakšno drugo pecivo.

Ne razumeti narobe – domišljija in dodatne sladice so več kot dobrodošle, a na koncu koncev slavljenec, kot vsi ostali prisotni na praznovanju potihoma pričakujejo torto.

Čokoladna LCHF torta za rojstni dan
Čokoladna LCHF torta za rojstni dan

Rojstnodnevne torte zagotovo dobijo večji del pozornosti. Njene vloge ni pametno podcenjevati, tudi če ste prepričani, da samemu slavljencu ali pa gostom ne bo mar. Kot organizator dogodka je ključno, da se izkažete na vse možne načine. Boljše je vključiti malo več stvari kot pa na katero pozabiti. Poskrbeti je treba, da so zadovoljni vsi gosti, saj to prispeva k dobrim medsebojnim odnosom in spoštovanju. Zagotovo bi ti bilo prijetno, če bi bil znan kot nekdo, ki zna organizirati noro dobra praznovanja, kjer so najboljše torte.

Galerija slik tort za rojstni dan

Spodaj si lahko ogledate galerijo slik delčka izdelanih tort za rojstni dan in morda boste dobili kakšno idejo zase.

Za vaše popolno praznovanje rojstnega dne

 • Pred vrati je vaš rojstni dan in ne želite imeti skrbi za pripravo sladic?
 • Izdelujemo vse vrste tort in sladic – čokoladne, sadne, LCHF, presne itd.
 • Ali pa preprosto nimate časa, znanja ali volje da bi naredili torto zase?
 • Želite najbolj okusne, sveže in lepe slaščice zase ter svoje goste?

Potem izpolnite obrazec na tej strani in poklicali vas bomo nazaj. Če ste v časovni stiski in potrebujete informacijo ali slaščice že naslednji delovni dan, nas pa pokličite na 051 258 180.

Drobno pecivo za rojstnodnevno praznovanje
Drobno pecivo za rojstnodnevno praznovanje
 • DD dot MM dot YYYY
 • Povlecite in spustite datoteke sem ali
  Dovoljene so datoteke s končnico: jpg, gif, png, jpeg, Največja velikost posamezne datoteke je 8 MB, Možno je dodati do 3 datoteke.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  Izdelek dodan v košarico.
  - 0,00