Piškoti

Piškoti so središče vsakega praznovanja, naj bo to rojstni dan, poroka ali krst. Velikokrat pa si jih privoščimo tudi kar tako, ob jutranji kavi, ker si jih pač lahko. Ni ga boljšega od slastnih domačih piškotov, ki se kar stopijo v naših ustih.

Prvi piškoti so se, glede na dokaze, pojavili že v neolitiku, pečeni pa so bili na ploščatih kamnih. Svojo obliko piškotov so poznali tudi stari Rimljani. Šlo je za dvakrat pečen kruh, s čimer je kruh dobil krhkost, ki jo poznamo pri piškotih. V 14. stoletju pa je prišlo do pojava novih, bolj ploščatih oblik, ki jih poznamo danes.

Piškoti so brez dvoma ena najbolj priljubljenih sladic. Za to je kar nekaj razlogov. So vsestranski in primerni za vsako priložnost, prilagodljivi vsem okusom in željam, ne zasenčijo drugih slaščic na mizi in polepšajo vaš dom z omamnim vonjem med peko. So tudi odličen prigrizek ob kavi ali čaju.

V naši slaščičarni boste našli veliko različnih vrst piškotov, primernih za različne priložnosti in zagotovo boste našli najboljši okus zase. Vsi naši piškoti so domači, ročno narejeni in sestavinam ne dodajamo ojačevalcev okusa, emulgatorjev in stabilizatorjev.

Izbirate lahko med piškoti različnih struktur in okusov. Pri nas najdete tako klasični lincar, ki vas bo očaral z radodarno količino marmelade, klasično čajno pecivo v obliki ploščic, ki je prelito s slastno čokolado, kot tudi vedno popularne breskvice, ki so zvezda vsake posebne priložnosti. Lahko pa se preprosto odločite za mešane piškote, saj so v paketu na izbiro piškoti za vsak okus.

Domači piškoti so idealni za pogostitev družine in prijateljev ter so takšni kot bi jih spekli sami ali pa vaša babica.

Saj veste, da niste vedno pri volji izdelovati večjih količin piškotov ali pa preprosto nimate časa. V tem primeru, vas vabimo v našo slaščičarno, kjer vam bomo svetovali kateri izmed naših domačih, ročno narejenih piškotov so pravi za vašo posebno priložnost.

Izdelek dodan v košarico.
- 0,00