Potice

Domača in ročno narejena potica je nedvomno kraljica vseh večjih praznikov. Je prva slaščica na katero pomislimo ob omembi praktično katerega koli praznika. Tradicionalna potica je z različnimi nadevi namazan zavitek, ki je pripravljen iz razvaljanega kvašenega testa. V sredini ima luknjo in je pečen v okroglem pekaču oz. potičniku, lahko je pa tudi pečen v pravokotnem pekaču. Pekači za potico so lahko lončeni, porcelanasti ali kovinski, imajo gladko ali rebrasto obodno steno, ravno dno, na sredini pa prirezan stožec.

Potico pogosto poimenujemo kar po nadevu in najbolj znana ter tradicionalna slovenska potica je nedvomno sočna orehova potica, sledi pa ji sladko-slana pehtranova potica ali pehtranka. Med prazniki sta še posebno priljubljeni potratna potica, ki združuje več različnih nadevov. Poleg tradicionalnih potic v naši slaščičarni pogosto ročno izdelujemo sledeče potice: kokosova potica, lešnikova potica, makova potica, lešnikova potica ali rožičeva potica.

Potica se prileže ob skodelici najljubše kave ali čaja. Pri nas lahko naročite ročno izdelano domačo potico, ki bo bogato polnjena z vašim najljubšim nadevom in sestavinam ne bomo dodajali konzervanse, nadomestke ali ojačevalce okusa.

Izdelek dodan v košarico.
0 izdelek - 0,00